Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Moldova studiază noi practici ale UE privind analiza riscurilor fiscale

23 oct. 2017,, 14:30   Economie
3185 0

Angajații Serviciului Fiscal de Stat (SFS) din Moldova, în cadrul programului TAIEX, studiază noile practici ale UE în domeniul analizei riscurilor fiscale, informează NOI.md.

Potrivit unui comunicat al SFS, un grup de angajați ai Serviciului Fiscal de Stat, în frunte cu directorul-adjunct al SFS Iurie Lichii, a participat la un atelier de lucru organizat de Comisia Europeană. Evenimentul a avut loc la finele săptămînii trecute și a durat două zile, la el participînd nu doar angajați ai SFS, dar și din cadrul Serviciului Vamal, Ministerului Afacerilor Interne, Procuraturii Generale, Inspectoratului General de Poliţie.

În cadrul atelierului cei prezenți au avut posibilitatea de a face schimb de experiență în partea ce vizează analiza riscurilor fiscale, discutînd despre vulnerabilitatea și predispunerea schemelor de evaziune fiscală, care afectează vădit stabilitatea financiară a Republicii.

Grație atelierului de lucru organizat de Comisia Europeană, funcționarii fiscali au beneficiat de oportunitatea de a cunoaște practica europeană în domeniul analizei riscurilor, dezvoltării unui sistem de analiză a riscurilor fiscale pentru a identifica, detecta și preveni încălcările și infracțiunile fiscale, precum și a face schimb de experiență cu reprezentanții organelor de drept din Moldova.

Conlucrarea eficientă a organelor cu atribuții de control și investigare a fraudelor fiscale constituie punctul forte în diminuarea fenomenului evaziunii fiscale. SFS se axează în mod special pe crearea unor mecanisme de conlucrare și schimb de informații cu organele de drept, în scopul de a depista operativ și contracara schemele de evaziune fiscală. În acest scop, la finele evenimentului, reprezentanții instituțiilor participante au semnat acorduri de colaborare și schimb de informații.


SFS susține că această practică urmează a fi dezvoltată inclusiv prin participarea la ateliere de lucru comune, astfel încît interacțiunea dintre organele de drept şi cele de control să devină mai operativă şi mai mobilă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?