Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Tatjana Ždanoka: Liberalizarea regimului de vize va lansa deportarea moldovenilor din UE

16 iul. 2013,, 16:56   Societate
3616 0
Foto: evz.ro
Liberalizarea regimului de vize cu Uniunea Europeană va lansa procesul de returnare a imigranților moldoveni ilegali. Acest detaliu al viitorului acord a fost dezvăluit într-un interviu pentru radio Europa Liberă de către Tatjana Ždanoka, membră a Parlamentului European.

Potrivit deputatului european, Chișinăul nu trebuie să se lase sedus de laudele birocraților europeni. Asta pentru, că în această regiune a Europei, geopolitica joacă rolul principal, iar Bruxelles-ul este mai mult interesat de Ucraina decît de Moldova.

”Liberalizarea vizelor vine la pachet cu un acord de deportare a imigranților ilegali. În cazul regiunilor separatiste este mai dificil. De pildă, un imigrant ilegal moldovean din Transnistria va fi returnat Chișinăului”, a declarat Tatjana Ždanoka.

Amintim că, în cazul în care Acordul privind liberalizarea regimului de vize va fi aprobat, cetățenii R.Moldova vor avea dreptul să se afle pe teritoriul țărilor din spațiul Shengen timp de 90 de zile, fără posibilitatea de a se angaja în cîmpul muncii. Această prevedere face documentul respectiv nul, în condițiile în care motivul de bază al migrației este căutarea unui loc de muncă.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?