X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Peste 100 de mii de funcționari au fost pedepsiţi pentru corupție. Află în ce țară

19 oct. 2017,, 21:30   Externe
3281 0

În ultimii cinci ani, în China s-au efectuat 1,25 milioane de controale şi investigaţii în legătură cu angajaţii, iar în 125 de mii de cazuri au fost pronunțate sentinţe de condamnare.

Timp de cinci ani, în China, pentru corupţie şi încălcarea disciplinei au fost condamnaţi 43 de membri și membri supleanţi ai Comitetului Central al Partidului Comunist din China, nouă angajați ai aparatului Comisiei Centrale a PCC după verificarea disciplinei, relatează interfax.ru, cu referire la şeful adjunct al acestei comisii, Yang Xiaodu.

El a informat că în total au fost traşi la răspundere, inclusiv penală, în cinci ani 440 de factori de decizie de nivel provincial, peste 8,9 mii din personalul de conducere la nivel de direcţii şi 63 de mii de şefi din veriga judeţeană.

În ţară s-au efectuat în total 1,25 mil. controale şi investigaţii în legătură cu angajaţii din China.


Lupta cu încălcările de disciplină, corupţie, pentru purificarea rîndurilor partidului a fost iniţiată în China la iniţiativa secretarului general al CC al PCC, preşedintelui RPC, Xi Jinping. Prezentînd un raport la inaugurarea lucrărilor congresului al 19-lea al partidului, el a declarat: „Este necesar să obținem o victorie definitivă în lupta cu dezintegrarea în partid. Manifestarea corupţiei este cea mai mare durere pentru popor, dezintegrarea este cel mai mare pericol pentru partidul nostru”.

După cum s-a comunicat anterior, chinezii au propus să fie împuşcaţi funcţionarii corupţi ucraineni. Această propunere a fost exprimată de vicepreședintele Anhui Foreign Economic Construction Corporation, una dintre cele mai mari din China.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?