X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Operațiuni antidrog: 12 arestați și 14 kg de droguri sechestrate (VIDEO)

19 oct. 2017,, 12:21   Societate
3852 2

12 persoane cu vîrsta cuprinsă între 20 și 46 de ani au fost reținute în cadrul operațiunilor antidrog din ultimile zile, notează NOI.md.

Totodată, 62 de persoane sînt cercetate în stare de libertate, în privința acestora fiind acumulate probe și depistate droguri păstrate la domiciliu.

În cadrul operațiunii forțele de ordine au efectuat 95 de percheziții în 26 de raioane ale Republicii Moldova.

Urmare a perchezițiilor efectuate, au fost sechestrate peste 14 kg de marijuană și plante de cînepă, mac, hașiș, heroină, amphetamină, methamphetamine, pastile psihotrope, produse etnobotanice, precursori destinați producerii drogurilor, valoarea totală fiind de aproximativ 2.500.000 de lei. La fel, au fost depistate și lichidate două laboratoare de producere a drogurilor dislocate în raioanele Ialoveni și Ungheni.

De asemenea, poliția a depistat și ridicat 7 pistoale și un revolver, 3 arme de vînătoare, o armă pneumatică cu țintă optică, cartușe de luptă pentru automat AK-47 calibrul 7,62 mm, cartușe calibru 6 mm și 16 mm, toate deținute ilegal.


La fel, au fost documentate cinci persoane în stare de ebrietate la volan, provocată de consumul stupefiantelor, trei dintre ele activau în calitate de șoferi de taxi.

Persoanele reținute au rolul de organizatori și intermediari în comercializarea drogurilor, fiindu-le incriminată comiterea infracțiunii prevăzute de art. 217/1 alin 4 Cod penal. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de „Circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare săvîrșit de un grup criminal organizat riscă” închisoare de la 7 la 15 ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?