X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Încă o secție a Spitalului „Sfînta Treime” din capitală, renovată

18 oct. 2017,, 18:11   Capitala
2117 0

Secțiile proctologie și chirurgie generală din cadrul IMSP Spitalul Clinic Municipal „Sfînta Treime” vor fi redeschide în urma modernizării și renovării conform tuturor standardelor contemporane, notează NOI.md.

Secția proctologie dispune de 30 de paturi și oferă, în baza consultului profesional şi examinărilor moderne, asistență medicală în diagnosticul și tratamentul pacienților (1800 anual) cu patologii colorectale - intervenții chirurgicale pe colon și rect, inclusiv tratament chirurgical minim-invaziv și endoscopic.

Secția chirurgie generală dispune de 35 de paturi, oferind asistență medicală la cca 1300 de pacienți anual. Activitatea acesteia este axată atît pe chirurgia de urgenţă, cît şi pe cea programată, care include operații pe stomac, ficat, colon, hernia de diverse localizări, operaţii laparoscopice. Începînd cu anul 2015, în Secţie se realizează intervenții chirurgicale clasice şi roentgen - endovasculare.

Pentru realizarea lucrărilor de modernizare planificate au fost alocate surse financiare în sumă de peste 4,4 milioane de lei. Finanțarea a fost asigurată din bugetul Consiliului municipal Chișinău, în valoare de 3,8 milioane de lei, iar restul fondurilor au fost alocate din resurse proprii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?