Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Ungaria a cerut FMI să închidă biroul de la Budapesta

16 iul. 2013,, 12:11   Externe
2720 1
Foto : rtv.net
FMI a anunţat că nu intenţionează să numească un înlocuitor al actualului reprezentant în Ungaria, al cărui mandat se încheie în august, după ce autorităţile ungare au iniţiat procedura de închidere a biroului instituţiei la Budapesta printr-o scrisoare adresată directorului general al Fondului, Christine Lagarde.

Potrivit cotidianul ungar Portfolio, citat de Mediafax, în general, finalizarea unui acord de împrumut presupune şi închiderea biroului Fondului din ţara respectivă, deoarece relaţia foarte strânsă nu mai este necesară. Decizia finală aparţine însă FMI.

Fondul intenţionează să continue cooperarea cu Ungaria în contextul consultărilor bilaterale perioadice, care au loc cu toate statele membre, se mai arată în comunicat.

Guvernul ungar a plătit cea mai recentă tranşă către FMI în iunie, de 310 milioane de euro, iar începând din august şi până în martie anul următor mai are de achitat 2,2 miliarde de euro, din care 1,85 miliarde de euro în acest an. În plus, banca naţională are obligaţii de plată de 730 milioane de euro până în vara anului următor, din care 360 de milioane de euro în acest an.

Ungaria a încheiat la sfârşitul anului 2008 un acord de împrumut în valoare de 20 de miliarde de euro cu FMI, UE şi Banca Mondială, în contextul izbucnirii crizei financiare globale, relatează Mediafax.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?