X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Țărnă explică motivele demisiei sale

18 oct. 2017,, 10:11   Societate
3670 0

Vicedirectorul Centrului Național Anticorupție, Cristina Țărnă, confirmă că a demisionat din funcție, după ce ieri în presă au apărut zvonuri în acest sens, notează NOI.md.

Ea afirmă că motivele invocate pînă acum în presă nu sînt veridice, și nici complete. „Este adevărat că mi-am depus cererea de demisie din funcția de director adjunct al CNA. Directorul CNA, Viorel Chetraru, m-a rugat să avem mai întîi o discuție la acest subiect. Urmare a discuției, dumnealui mi-a înțeles motivele și a transmis cererea mea către Parlament”, a menționat Țărnă.

Potrivit ei, unul dintre motivele demisiei este legat de „destabilizarea Agenției pentru Recuperarea Bunurilor Infracționale” (ARBI), instituție ce urmează să treacă din subordinea CNA în cea a Ministerului Finanțelor. Funcționara este de părere că această instituție s-a format deja ca una autonomă și independentă în cadrul CNA, iar transferarea ei în subordinea altei structuri va avea consecințe nefaste. „Cu tot respectul față de Ministerul Finanțelor, nu cred în independența și eficiența ARBI în cadrul fiscului”, a comentat Țărnă.

Vicedirectorul CNA susține că i-a trezit îngrijorări și reforma Centrului Național Anticorupție, care, în opinia ei, „va transforma instituția în avocatul businessmenilor și se va ocupa doar de stabilirea contravențiilor de corupție mică și foarte mică”. „Această viziune de reformă mi-a dat un motiv în plus pentru demisie”, a adăugat ea.

Cristina Țărnă mai spune că ceea ce se pregătește în domeniul anticorupție reduce substanțial din politicile promovate de CNA, dar și din munca sa din ultimii ani.


„În situația creată, în care viziunile pe care le împărtășesc nu sînt compatibile cu viziunile anunțate, nu văd rostul să rămîn în această funcție. Țin să infirm speculațiile legate de interesul meu de a candida pentru alte funcții publice (ANI, ARBI) sau de a mă implica în activitate politică. Pentru moment, unicele mele intenții profesionale sînt legate de revenirea la activitatea de consultanță națională și internațională în domeniul de integritate și anticorupție”, se mai arată în declarația semnată de Cristina Țărnă.

Țărnă a devenit director adjunct al CNA în 2013.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?