X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Condiții ca la hotel la centrul de triere din Capitală

17 oct. 2017,, 12:50   Capitala
2171 0

Condiţii ca la hotel în incinta Centrului de triere din Capitală. Asta după ce recent aici au fost finalizate lucrări de reparaţie şi dotare.

Pentru realizarea acestora, din bugetul de stat, au fost alocaţi aproximativ 90 de mii de lei.

Acum, încăperile arată mai luminoase şi confortabile, iar camerele de baie - mai luxoase.

"A fost reparată baia pentru bărbați și pentru femei, au fost schimbate geamurile termopan, au fost procurate unități necesare de veselă. Au fost primite prin donație niște paturi second-hand, paturi luate de la o instituție preșcolară", a spus psihologul Marcela Dița.

Beneficiarii centrului apreciază eforturile depuse şi spun că noile condiţii îi fac să se simtă ca acasă.

Cel mai mult le-au plăcut camerele de baie.

"- Ce vă place la baie? - Faptul că sînt două cabine separate, pentru bărbaţi şi femei, cîte două duşuri. Pot face baie concomitent două persoane."

"Este curat, poți face o baie bună."

"Și cu ferestrele, vreau să vă spun că înainte, erau de acestea vechi, care suflau și era frig în cameră. Dar acum e foarte bine."

Cei care păşesc pragul Centrului, nu doar au ocazia să facă o baie caldă, dar şi să primească în dar haine curate. Acestea sînt oferite de către oamenii cu inimă mare.

"Ne oferă îmbrăcăminte. Încălțăminte nu avem, dar totul este destul de bine."

"Hainele sînt insuficiente, hainele şi încălţămintea, mai ales încălţămintea pentru bărbaţi în mare parte, lenjeria intimă, produsele igienice, sînt foarte frecvent utilizate, practic zilnic", a spus psihologul, Marcela Dița.

Potrivit administraţiei, odată cu răcirea timpului, aici vin tot mai multe persoane. Dacă pe timp de vară de serviciile Centrului de adăpost beneficiază zilnic aproximativ 30 de oameni, atunci pe timp de iarnă, numărul acestora poate ajunge şi la 140,
chiar dacă aici sînt doar 70 de paturi.

Oamenii străzii primesc îngrijiri medicale, o masă caldă şi un loc pentru odihnă. Mai mult, aceştia pot beneficia de consiliere psihologică, dar şi ajutor în găsirea unui loc de muncă.




0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?