X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Vitalie Stoian: Moartea soldatului în termen, împuşcat de un coleg, a fost un accident

15 iul. 2013,, 16:01   Societate
4475 1
Foto: point.md
Moartea soldatului Armatei Naţionale, rănit mortal vineri, în urma unei împuşcături cu arma din dotare, produsă de un coleg de serviciu, a fost un accident. Despre aceasta a comunicat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, şeful Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, generalul Vitalie Stoian.

Potrivit Agenţiei "Infotag", în versiunea Ministerului Apărării, vineri, 12 iulie, în timpul executării serviciului de gardă, la ora 21.50, după încărcarea armelor şi instructajul efectuat de către şeful gărzii, caporalul de schimb nr.2, împreună cu militarii de gardă, au plecat pentru efectuarea schimbului la posturile 3 şi 4 în parcul auto al unităţii militare. În timp ce caporalul de schimb şi santinela postului 3 se pregăteau de raport, soldatul Uşurelu, care era santinelă la postul 4, a părăsit postul, deplasîndu-se spre postul 3. Caporalul de schimb a somat santinela să nu părăsească postul, dar ostaşul nu a reacţionat şi a continuat deplasarea. În acel moment, fără comandă şi într-un mod spontan, un militar de gardă a ieşit fără permisiune din formaţie, a încărcat arma şi, fără somaţie, a efectuat un foc în direcţia soldatului Uşurelu. Ca rezultat, ostaşul a căzut la pămînt, sîngerînd în regiunea abdomenului.

Potrivit lui Stoian, deocamdată, militarul care a tras se află în stare de şoc şi nu poate oferi mai multe detalii despre cele întîmplate.

Generalul afirmă că la 5 minute după incident, soldatul a fost transportat la Spitalul Clinic Militar Central, filiala Bălţi. Ulterior, la 30 de minute după acordarea ajutorului medical, conducerea spitalului a transportat rănitul la spitalul clinic municipal din localitate. În pofida tuturor măsurilor întreprinse de către medici, soldatul Uşurelu a decedat.

Din 2008 pînă în prezent, în Armata Naţională au fost înregistrate 8 cazuri tragice. Ultimele trei incidente fatale s-au produs în perioada iunie-iulie 2013.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?