X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Chișinăuienii pot raporta problemele oraşului pe un site special

16 oct. 2017,, 13:50   Capitala
2182 0

Locuitorii Chişinăului pot anunța despre problemele oraşului pe site-ul www.decide.md.

Pagina web a fost lansată de consilierii municipali ai Partidului Socialiştilor (PSRM) pentru soluţionarea operativă a problemelor capitalei.

Consilierul PSRM Petru Burduja a spus luni, în cadrul unui briefing, că locuitorii oraşului şi societatea civilă pot comunica consilierilor municipali problemele care necesită implicarea de urgenţă a autorităţilor locale.

"Facem apel la cetăţeni să fie activi în identificarea problemelor, ca să putem rezerva mijloace în bugetul municipal pentru anul 2018 pentru rezolvarea acestora. O parte din buget provine din impozitele chişinăuienilor, de aceea ei trebuie să aibă posibilitatea de a participa la distribuirea mijloacelor bugetare", a spus el.

Site-ul are deja cîteva mesaje în care se solicită repararea unor segmente de drumuri, schimbarea indicatoarelor rutiere, reparaţia semafoarelor şi clarificarea orarului transportului public. Cei care doresc să lase un mesaj trebuie să se înregistreze pe site sau să se conecteze printr-o reţea socială, să selecteze zona în care există o problemă şi să o descrie. De asemenea, există posibilitatea de a marca problema pe hartă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?