COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 934 281   INFECTAȚI 363 110(+677)   TRATAȚI 347 118      DECESE 9090(+21)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3014

Un nou memorandum semnat de Moldova şi Belarus

16 oct. 2017,, 10:30   Economie
2984 1

Moldova şi Belarusul vor extinde colaborarea în domeniul medicamentelor.

Acest fapt este prevăzut de Memorandumul de colaborare în domeniul medicamentelor semnat de Vladislav Zara, director general al Agenţiei Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din Moldova (AMDM), şi Serghei Marcenko, vicedirector al Centrului de Expertiză şi Testare în Sănătate din Republica Belarus, informează NOI.md.

Vladislav Zara a declarat că documentul va fortifica relaţiile bilaterale dintre autorităţile de reglementare în domeniul medicamentului.

„Acest document reprezintă o piatră de hotar în dialogul țărilor noastre cu privire la asigurarea calităţii medicamentelor. Vom putea coopera mai fructuos în vederea armonizării abordărilor faţă de producătorii de preparate farmaceutice, susţinîndu-i în procedura de autorizare a medicamentelor”, a spus directorul general al Agenţiei Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din Moldova.


La rîndul său, Serghei Marcenco a menţionat că Memorandumul nu este doar un acord-cadru, ci o oportunitate de interacțiune la un nivel înalt în vederea soluţionării problemelor ce pot apărea în activitățile de zi cu zi.

„Graţie acestui document, putem promova dezvoltarea relațiilor dintre instituţiile noastre, dintre ministerele de sănătate, dintre guvernele ţărilor noastre. Totodată, vom aprofunda relaţiile comerciale dintre producătorii din Belarus şi Moldova”, a remarcat Serghei Marcenko.

Memorandumul semnat de Belarus şi Moldova prevede asigurarea calității și eficacității medicamentelor, susținerea producătorilor din ambele ţări în procedura de autorizare a medicamentelor, recunoașterea studiilor preclinice și clinice, inclusiv a celor de bioechivalență.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X