Sute de elevi instruiți care sînt regulile de siguranță

Sute de elevi instruiți care sînt regulile de siguranță

La 12 octombrie curent oamenii legii au desfășurat activități informative, cu elevii claselor I-IV din Liceul Teoretic cu profil de arte ”Nicolae Sulac” și elevii claselor a VII-VIII din Liceul Teoretic ”Petru Rareș”, mun. Chișinău, notează NOI.md.

În cadrul activităţilor copiii au fost familiarizați cu regulile de siguranță, atît siguranța personală pe internet, acasă, în stradă, precum și în traficul rutier, cum să evite situaţiile de risc, specialiştii care îi pot ajuta şi datele de contact utile, acțiunile care pot genera un conflict sau o eventulă situație de risc în urma cărora poate suferi cineva.

Totodată, aducîndu-le la cunoștință care este răspunderea contravențională și penală a minorilor și pentru ce fapte concrete pot fi atrași la răspundere. Aici forțele de ordine au prezentat echipamentul și mijloacele speciale de care dispun, precum și au demonstrat în practică funcționarea  lor.

În total au fost informaţi circa 600 elevi cărora le-au fost  înmînate pliante cu recomandări utile şi  date de contact. Polițiștii au repartizat copiilor pliante cu regulile de securitate şi de comportament corect în stradă, fiind atenționați şi despre riscurile la care sînt expuşi în cazul în care aceste reguli nu sînt respectate. Activitățile au avut drept scop învățarea corectă a regulilor de siguranță a copiilor și respectarea acestora pentru prevenirea victimizării copiilor în urma accidentelor de circulație, hărțuirii on-line.

 

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load