X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Restanțe la implementarea Acordului de asociere

13 oct. 2017,, 15:00   Politică
1989 0

Rata de îndeplinire a acțiunilor prevăzute în Foaia de parcurs privind agenda de reforme a fost de 67 la sută în primul semestru al acestui an, comunică NOI.md.

Datele au fost prezentate în cadrul ședinței comune de astăzi a Parlamentului și Guvernului. Dintre cele 100 de acțiuni prevăzute pentru anul 2017, jumătate au fost realizate.

Au fost constatate anumite întîrzieri în implementarea reformei administrației publice centrale. De asemenea, din cauza descalificării candidaților înscriși la concursul pentru funcția de președinte al Autorității Naționale de Integritate, se atestă o amînare a implementării angajamentelor asumate pe această dimensiune. Deși a fost deja anunțat concurs repetat, potrivit prognozelor Ministerului Justiției, instituția ar putea fi funcțională din ianuarie 2018. O altă restanță se referă la lipsa unui plan de acțiuni în domeniul protecției drepturilor omului. Adoptarea acestui document a fost tergiversată de autorități, susține opoziția.

Printre legile prioritare ce urmează a fi adoptate se numără cea cu privire la lupta împotriva spălării banilor, strategia națională de luptă anticorupție, legea în domeniul mass-media, lupta împotriva propagandei.

Tot astăzi, președintele Parlamentului i-a informat pe participanții la ședință despre crearea platformei de comunicare și control pentru supravegherea luptei împotriva traficului de ființe umane.


Săptămîna viitoare se va întruni Consiliul Național de Integrare Europeană. Ședința este organizată în ajunul ședinței Comitetului parlamentar de asociere Republica Moldova- Uniunea Europeană, care se va desfășura la Strasbourg în perioada 25-26 octombrie curent.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?