X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3991

Plantele aromatice, de nelipsit în bucătăria noastră

15 iul. 2013,, 09:29   Societate
4456 0
Foto : all.biz
Plantele aromatice ocupă un loc aparte în bucătăria fiecărei gospodine. Ele amplifică gustul și fac din fiecare mîncare un adevărat deliciu. Iată o listă din cele mai bune ierburi și condimente, care nu trebuie să lipsească din bucătăria unui bucătar adevărat.

Piperul negru

Investește în piperul negru proaspăt și poate într-o sare de bună calitate, precum este cea de mare sau de Himalaya. Vei observa imediat diferența – și sarea bună are gust mai puternic, deci o vei utiliza în cantitate mai mică.

Coriandrul

Este o plantă puternic aromatizată, una dintre aromele cele mai versatile ale lumii culinare. Frunzele adaugă o profunzime proaspătă, în timp ce semințele adaugă o profunzime caldă, aproape de gustul portocalei, supelor și mîncărurilor gătite cu curry.

Menta

Sosul de mentă făcut din frunze proaspete tocate de la o plantă foarte ușor de crescut pe pervazul ferestrei, se potrivește cu multe mîncăruri. Menta este perfectă mai ales la prepararea ceaiului.

Rozmarinul

Rozmarinul conferă o vitalitate florală puternică. Merge la fel de bine cu tot felul de mîncăruri, mai ales dacă este însoțit de roșii și usturoi.

Nucșoara

Răzuită sau presărată, nucșoara adaugă un pic de căldură și gust de fruct oricărei prăjituri. Este delicioasă utilizată cu economie peste înghețata de vanilie. Dar are utilizări savuroase și pentru supe și sosurile cu curry.

Scorțișoara

Nu poți să ai nucșoară și să nu pomenești de scorțișoară. Merele se potrivesc cu scorțișoara. Aceasta va conferi strălucire unei plăcinte sau unui sos, dacă se simte nevoia unei schimbări în prepararea bucatelor.

Paprika (sau boiaua de ardei)

Este o alegere controversată, fiind, totodată, și un deliciu. Salata de cartofi este reanimată cu boia cît ai prinde între degete, este nemaipomenită dacă e presărată pe leguminoase, întărește roșiile aproape la fel de bine ca busuiocul.

Mărarul

Este o adevărată minune. Are o aromă moale, dulce, delicată de anason și este perfect pentru un sos alb. Mărarul se potrivește cu salata și cartofii, în timp ce semințele sînt un condiment de neînlocuit la prepararea murăturilor.

Busuiocul

Vibrant, verde și aromat, busuiocul proaspăt va înviora orice, de la salată la pizza, și merge deosebit de bine cu roșiile. Ca atare, este o parte masivă a bucătăriei mediteraneene, dar și în cea moldovenească prinde bine.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?