Ce acorduri au încheiat Guvernele Moldovei și României?

Ce acorduri au încheiat Guvernele Moldovei și României?

Moldova și România vor crea un grup de lucru comun pentru chestiunile legate de întreprinderile mici și mijlocii, în vederea dezvoltării afacerilor.

Aceasta va fi creată la nivelul experților în cadrul Comisiei Interguvernamentale Mixte Moldo-române pentru Cooperare Economică, care se va reuni în ședințe la Chișinău și București.

Asupra acordului în cauză părțile au convenit la ședința Comisiei Interguvernamentale, care s-a desfășurat la București, transmite NOI.md.

Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii, delegațiile din Moldova și România au discutat diverse aspecte ale cooperării bilaterale în diferite domenii, inclusiv: comerț, industrie, energie, agricultură, transport, cooperare transfrontalieră, protecția consumatorilor, turism etc.

Experții au convenit, de asemenea, asupra implementării proiectului de construcție și dare în exploatare, în anul 2018, a conductei de apă Iași-Mărășești, care va asigura aprovizionarea cu apă potabilă a 5 localități din Moldova.

De asemenea, România s-a angajat să sprijine, de asemenea, Moldova în procesul de implementare a standardelor europene în construcții și energetică, ceea ce va permite țării noastre să atragă și să utilizeze mai bine granturile și proiectele europene în domeniile menționate.

„Întrevederea de azi este un exemplu elocvent de consolidare a relațiilor bilaterale dintre România și Republica Moldova, iar prin semnarea protocolului comun al Comisiei Mixte vom da un semnal bun mediului de afaceri de pe ambele maluri ale Prutului de a iniția și dezvolta proiecte investiționale bilaterale, care vor crea locuri noi de muncă pentru cetățenii celor două state, impulsiona relațiile comercial-economice și promova produsele noastre atît pe piața comunitară, cît și pe alte piețe din regiune și lume", a spus ministrul român al Economiei, Gheorghe Șimon.

 

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load