Cîte secții de votare are nevoie Moldova în Rusia (FOTO)

Cîte secții de votare are nevoie Moldova în Rusia (FOTO)

Preşedintele Igor Dodon consideră că în Rusia trebuie deschise cel puţin 150 de secţii de votare la alegerile parlamentare din Moldova. El și-a expus opinia ieri, la întîlnirea pe care a avut-o la Soci cu diaspora moldovenească.


„Avînd în vedere numărul de cetăţeni ai RM în FR, precum şi din numărul de buletine, trebuie să fie deschise nu mai puţin de 150 de secţii de votare. Totodată, am reiterat faptul că voi face tot posibilul ca diaspora să fie reprezentată în următorul parlament", a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

El a menţionat că "cetăţenii noştri sînt foarte mulţumiţi de astfel de întrevederi, deoarece au posibilitatea de a relata problemele cu care se confruntă direct şefului statului şi, totodată, sînt informaţi din prima sursă despre evenimentele de pe agenda politică a ţării".

„Fiecare întrevedere de acest gen mă convinge de faptul că oamenii noştri sînt avuţia noastră, oriunde s-ar afla ei – în Moldova sau peste hotare. Vom continua dialogul şi consolidarea diasporei moldoveneşti din toate colţurile lumii", a evidenţiat Dodon.

La alegerile prezidenţiale din 2016, Comisia Electorală Centrală a majorat numărul de secţii de votare în străinătate. Pe teritoriul Rusiei au fost deschise opt din 100 de secţii de votare peste hotare. La alegerile parlamentare din 2014 în Rusia au fost deschise cinci secţii.

 Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load