X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Cea mai valoroasă locuință din lume, scoasă la vînzare (FOTO)

14 oct. 2017,, 02:30   Externe
2590 0

Se consideră că în sudul Franței se află cea mai valoroasă locuință din lume.

Proprietarul Villei Les Cуdres, o casă cu o suprafață de peste 1600 de metri pătrați, pe un teren de 14 hectare, speră să obțină un preț cît mai bun pentru frumoasa clădire.

Celebra locuință are un preț de listă de 350 de milioane de euro, echivalentul a 410 milioane dolari. Actualul proprietar al casei este italianul Davide Campari-Milano, care consideră că proprietatea lui îmbină istoria cu luxul, iar în plus se bucură de un loc privilegiat, de-a lungul coastei Saint-Jean-Cap- Ferrat. Toate aceste elemente au transformat-o în cea mai scumpă clădire rezidențială din istorie.

Les Cуdres a fost construită în 1830 și a fost cumpărată în anul 1850 de către primarul orașului Villefranche-sur-Mer, iar acolo a funcționat o fermă de măslini. Acesta este și motivul pentru care în curte există măslini cu o vechime de peste 300 de ani. Urmașii primarului au vândut proprietatea regelui belgian Leopold al II-lea în anul 1904.

După ce porțile vilei se deschid, un drum lung se zărește, înconjurat fiind de palmieri și cedri. O statuie a zeiței Athena, îmbrăcată cu o tunică de marmură, stă impunătoare la intrarea în somptuoasa clădiri.


Interiorul clădirii este realizat în spiritul Belle Epoque, cu camere înalte și spațioase, prevăzute cu candelabre. Locuința deține o colecție impresionantă de portrete din secolul XIX, o bibliotecă impresionată, care conține peste 3 mii de volume și piese de mobilier rare. Proprietarul este dispus să vîndă inclusiv piesele de mobilier.

În anul 1924, după 15 ani de la moartea lui Leopold, Villa Les Cуdres a fost achiziționată de familia Marnier-Lapostolle, industriașii cunoscuți pentru producția de lichioruri. Timp de 80 de ani, familia a cultivat plantele exotice care umpleu terenurile amenajate.

Les Cуdres a rămas în familia Marnier-Lapostolle pînă în anul 2016, când Campari a achiziționat societatea mamă care producea lichiorurile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?