Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

De Ziua Mondiala a vederii, studenţii de la medicină au organizat un flashmob

13 oct. 2017,, 09:30   Societate
2503 0

Joi, la Chişinău, studenţii din anul I ai Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie au organizat un flashmob cu prilejul Zilei Mondiale a Vederii, cu sloganul "Vederea ta contează!".


Șefa Departamentului comunicare al Universităţii, Silvia Ciubrei, a spus că scopul evenimentului este de a informa publicul larg despre cauzele şi consecinţele problemelor de vedere, precum şi despre modalităţile de prevenire a acestor maladii.

„25 de studenţi, împreună cu persoanele de la Centrul de reabilitare medico-socială pentru persoanele cu vedere slabă "Low Vision", au adus cîte un mesaj publicului privind deficienţele de vedere şi obiectivele de bază ale Planului global de acţiuni, care are drept scop de a reduce cu 25% cazurile de orbire ce ar putea fi evitate, pînă în 2019, cu participarea autorităţilor responsabile din fiecare ţară", a comunicat ea.

De asemenea, trecătorii au încercat să empatizeze cu persoanele cu deficienţe de vedere prin faptul că "li s-au îmbrăcat ochelari pentru nevăzători şi ei au încercat să se deplaseze neavînd posibilitatea să vadă măcar ceva".

Potrivit Silviei Ciubrei, Ziua Mondială a Vederii este marcată anual, în cea de-a doua zi de joi a lunii octombrie. În această zi, comunitatea internaţională îşi reafirmă misiunea de a informa societatea despre importanţa îngrijirii ochilor şi tratării acestora, care în timp a devenit o problemă globală de sănătate publică.

„Actualmente, toate statele membre ale OMS au adoptat un plan global de acţiuni pentru perioada 2014-2019, care vizează îmbunătăţirea sănătăţii ochiului la nivel mondial - "Universal Eye Health", a remarcat ea.

Acţiunea este organizată în parteneriat cu Oficiul Înaltului Comisar pentru Drepturile Omului şi Organizaţia "Help Moldova".

În Republica Moldova, la evidenţa medicilor se află 10 mii de persoane cu deficienţe de vedere, inclusiv 450 de copii.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?