Krasnoselski, despre ”independența Transnistriei”

Krasnoselski, despre ”independența Transnistriei”

Orice presiune asupra Transnistriei uneşte şi mai mult poporul multinaţional şi ne convinge de corectitudinea cursului ales spre independenţă. Această opinie a fost exprimată într-un interviu de către preşedintele autoproclamatei RMN,Vadim Krasnoselski.


El consideră că pe Transnistria "nimic nu o împiedică să stabilească un dialog reciproc respectuos şi productiv cu Republica Moldova, în timp ce Chişinăul nu este dispus să desfăşoare dialogul cu Transnistria ca parte egală la negocieri".

„În schimb, autorităţile moldovene preferă să interacţioneze cu noi prin metodele obişnuite de presiune, blocade, sancţiuni şi ameninţări, probabil fiind convinse că Transnistria va face astfel concesii politice. Anume această împietrire a abordărilor, ostilitatea nedisimulată faţă de Transnistria, ambiţii dureroase şi iluzii în privinţa teritoriului nostru şi economiei noastre determină partea moldovenească să se angajeze în dialog cu RMN dintr-o poziţie de putere", susţine liderul de la Tiraspol.

El a confirmat disponibilitatea "pentru un dialog eficient cu orice oficialii moldoveni împuterniciţi", exprimîndu-şi regretul că această aspiraţie, "de regulă, rămîne fără răspuns".

 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load