Serviciul unic de urgență 112 trece sub căciula MAI

Serviciul unic de urgență 112 trece sub căciula MAI

Serviciul unic de Urgență 112 şi Agenţia Rezerve Materiale vor trece în subordinea  Ministerulului Afacerilor Interne, notează NOI.md cu referire la un proiect de lege elaborat de Guvern.

Serviciul 112 este o persoană juridică, ce se organizează și funcționează în conformitate cu Regulamentul Serviciului 112 aprobat de Guvern.

Administratorul serviciului va fi desemnat de Guvern, iar funcția de conducere se va numi „Șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență”. 

Inițial, de implementarea „Serviciului 112” a fost responsabil Ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, însă odată cu reforma administrației publice centrale, Guvernul a restructurat și a determinat domeniile de activitate a ministerelor prin aprobarea regulamentelor de organizare și funcționare a acestora. 

Serviciului național unic pentru apelurile de urgență 112 (SNUPAU), are drept scop filtrarea apelurilor de urgență și reducerea timpului de intervenție a serviciilor specializate de srgență (SSU).

În prezent, în Moldova există 4 numere de urgență. Astfel, 901 – Pompieri, 902 – Poliția, 903 – Ambulanța, 904 – Moldova-Gaz. 112 este un număr unic de urgență utilizat în toate statele Uniunii Europene. Funcționează în regim non-stop și poate fi apelat absolut gratuit de fiecare cetățean de pe telefonul fix și mobil.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load