Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Ziua opoziției în Parlament, fără izbîndă. Ce s-a întîmplat cu proiectele PSRM

12 oct. 2017,, 16:02   Politică
3202 2

Inițiativele legislative prezentate astăzi în plenul Parlamentului de deputații socialiști au fost respinse de majoritatea parlamentară, informează NOI.md.

Fruntașii PSRM au criticat comportamentul guvernării, acuzînd-o că urmărește doar interese de partid și ignoră grosolan nevoile cetățenilor simpli.

„Cu părere de rău, acele proiecte sociale importante pentru cetățeni, pentru păturile defavorizate au fost în întregime respinse. Păcat că guvernarea se comportă în așa mod. Sîntem convinși că ideile noastre bune vor fi preluate”, a declarat deputatul PSRM Vasile Bolea.

Una dintre inițiativele socialiștilor respinse de deputați se referă la indexarea pensiilor de două ori pe an. Un alt proiect respins prevedea permisiunea pentru comercianții cu amănuntul de a desfășura activitatea în baza patentei de întreprinzător pînă la 31 decembrie 2019, față de 2018, cum este stipulat în prezent.

„Stimați guvernanți, așa nu se crește Moldova, ceea ce faceți este un genocid! Sînt sigur că veți fi taxați de oamenii care mîine vor rămîne fără o bucățică de pîine. Ați pus în capul mesei doar interesele de partid. Moldova, cu regret, degradează zilnic și sistematic”, a punctat, la rîndul său, Grigore Novac, autorul inițiativei cu privire la patenta de întreprinzător.


Nici inițiativa care interzice comercializarea alcoolului persoanelor sub 21 de ani nu a fost susținută. Potrivit deputatului Vladimir Odnostalco, în timp ce majoritatea parlamentarilor au fost de acord cu conceptul propus, în timpul votului, aleșii poporului au bătut în retragere.

„Ce s-a întîmplat astăzi arată fața adevărată a guvernării, care nu face nimic pentru cetățeni, ci face totul pentru rapoarte, pe care să le prezinte partenerilor externi, pentru documente și PR”, a comentat Odnostalco.

Menționăm că, astăzi, la Parlament a fost organizată așa-numita zi a opoziției, zi special instituită de conducerea Legislativului pentru examinarea proiectelor înaintate de partidele de opoziție.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?