Voronin face glume pe seama lui Diacov: Este un provocator

Voronin face glume pe seama lui Diacov: Este un provocator

În contextul dezbaterilor desfășurat astăzi la Parlament privind înăsprirea condițiilor de comercializare a alcoolului, Vladimir Voronin a făcut o remarcă pipărată la adresa colegului  său democrat Dumitru Diacov, notează NOI.md.

Autorii inițiativei, un grup de deputați socialiști, au propus interzicerea comercializării alcoolului pentru persoanele care nu au împlinit vîrsta de 21 de ani. În ciuda divergențelor pe care le are de obicei cu președintele de onoare al democraților, de această dată Voronin a căzut de acord cu poziția lui Diacov. Ambii politicieni s-au arătat sceptici că măsura propusă de socialiști va fi eficientă.

„Cred că nu putem sprijini această idee. Norma aceasta, care funcționează poate în alte state precum SUA, este prematură pentru Moldova”, a declarat Dumitru Diacov.

Și liderul comuniștilor a căzut de acord că inițiativa propusă nu va aduce rezultate.

„Chiar dacă domnul Diacov este un provocator patentat cu stagiu, el are dreptate. Cu acest proiect voi, socialiștii, vreți să distrugeți statalitatea Republicii Moldova. Aduceți-vă aminte cu ce s-a început prăbușirea URSS: cu legea de interzicere a băuturii. Voi vă gîndiți cum să interziceți consumarea alcoolului în R. Moldova? Niciodată. Cred că trebuie să scoateți acest proiect de pe ordinea de zi și să ne ocupăm de plasarea tineretului în cîmpul muncii. E o inițiativă suptă din deget”, a intervenit Valdimir Voronin. 

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load