Ce a făcut un bărbat pentru a obține permisul de conducere

Ce a făcut un bărbat pentru a obține permisul de conducere

Un bărbat care a primit califictivul ”respins” la examenul auto a dat în judecată Întreprinderea de Stat ”CRIS Registru” (în prezent, Agenția Servicii Publice), solicitînd recunoașterea unui drept pretins.

În instanță, acesta a cerut modificarea calificativului din ”respins” în ”admis ” și obținerea permisului de conducere.

În motivare, reclamantul a indicat că a susținut proba teoretică și, ulterior, proba practică de conducere a autovehiculului în poligon. La proba practică de conducere pe traseu, reclamantul a fost respins. Acesta consideră că acel calificativ a fost aplicat greșit de către examinator. Și asta pentru că situația rutieră ce a generat aplicarea calificativului ”respins” a fost în urma reacției examinatorului.

Reclamantul, în calitate de examinat, a fost respins după ce a intrat pe contrasens, urmare a manevrei emoționante a examinatorului prin aplicarea frînei extreme. Acesta ar fi frînat brusc din cauza unui alt conducător implicat în trafic.

Bărbatul a contestat calificativul, însă i-a fost respinsă contestația și au fost ignorate probele video.

Instanța de fond a repins cererea reclamantului. Bărbatul a depus apel, iar Curtea de Apel a admis solicitarea lui. Cauza a fost remisă spre rejudecare în instanța de fond.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load