Spitalul Clinic Republican: Fără hîrtie și săpun la WC, dar cu recepții luxoase

Spitalul Clinic Republican: Fără hîrtie și săpun la WC, dar cu recepții luxoase

Spitalul Clinic Republican a planificat cheltuieli în valoare de 1,6 milioane de lei pentru aniversarea de 200 de ani de la fondarea instituției.

Responsabilii și-au programat inclusiv o recepție la Castel MIMI, pentru care erau gata să plătească peste 50.000 de lei. SCR a refuzat să explice din ce fonduri au fost luați banii. În final, recepția a avut loc la Capitoles Park, un alt local luxos din Capitală. Doctorii de la SCR au fost nevoiți să scoată bani pentru recepție din propriul buzunar.

După ce Guvernul a decis să transfere din fondurile sale de rezervă 15 milioane de lei, aflăm că Spitalul Clinic Republican a planificat o sumă impunătoare pentru aniversarea de 200 de ani. Din devizul de cheltuieli aprobat înțelegem că instituția nu-și pune problema banilor. De exemplu, pentru arenda încăperii la Castel MIMI erau prevăzute 56.000 de lei, pentru muzică vie – 12.000 de lei, pentru transportul oaspeților din străinătate – 30.000 de lei, 64.000 de lei pentru două coffe-break-uri, iar pentru editarea unei cărți despre SCR au fost prevăzute 100.000 de lei. Fiindcă e sărbătoare, administrația s-a gîndit că este momentul potrivit să repare intrările principale din instituție și cea din secția de internare. În total s-ar fi făcut 500.000 de lei. Pentru medalii, diplome și suveniruri au fost prevăzute alte 87.000 de lei. Pentru hrana participanților s-au prevăzut 320.000 de lei. În total, suma se ridică la 1,6 milioane de lei.

Deși a fost planificată la Castelul Mimi, recepția de vineri a avut loc, totuși, la Capitoles Park, un alt local luxos din Capitală. Cîțiva medici de la Spitalul Clinic Republican ne-au spus, sub protecția anonimatului, că pentru ei recepția nu a fost gratuită, așa cum a fost în cazul invitaților din străinătate. Aceștia au trebuit să scoată din propriile buzunare cîte 800 de lei.

Milioane și sponsori

Pe data de 9 octombrie am solicitat de la Spitalul Clinic Republican să ne spună care este sursa banilor planificați. Totodată, ca să înțelegem valoarea sumei cheltuite, am solicitat să ni se spună care este valoarea contractului cu CNAM și cîți bani a cîștigat instituția din servicii contra plată. Acesta este răspunsul administrației spitalului.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load