X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Deputații, dornici să afle cine sînt marii corupți din teritoriu

12 oct. 2017,, 12:10   Politică
3439 4

Parlamentarii moldoveni și-au asumat astăzi, prin intermediul unei declarații publice, angajamentul de a lupta împotriva corupției prin toate instrumentele legale, comunică NOI.md.

Declarația, întocmită de Biroul național din Moldova al Organizației Globale a Parlamentarilor împotriva Corupției (GOPAC), a fost semnată de 53 de deputați și conține mai multe angajamente. Membrii grupului își propun să aibă un dialog deschis cu cetățenii și societatea civilă pentru a identifica cele mai corupte sfere de activitate, precum și pe cei mai corupți funcționari.

„Le vom arăta cetățenilor prin exemplul propriu convingerea noastră că trebuie să trăim onest. Grupul GOPAC lansează discuții cu cetățenii, vrem să aflăm de la oameni unde se confruntă cu această problemă, cine sînt marii corupți din teritoriu. Îndemnăm Parlamentul să inițieze un dialog deschis cu organizațiile societății civile specializate în prevenirea corupției. Combaterea corupției este datoria noastră”, a declarat Roman Boțan, copreședinte al grupului GOPAC Moldova. Deputatul și-a invitat colegii din Legislativ să semneze declarația anticorupție.

Biroul Național GOPAC Moldova a fost constituit pe 12 iulie 2016. Astfel, Moldova a devenit parte a rețelei de peste 60 de birouri naționale ale Organizației Globale a Parlamentarilor împotriva Corupției. GOPAC Moldova are 9 membri, actuali și foști deputați în Parlament, reprezentanți ai tuturor grupurilor parlamentare. Membrii grupului își propun să promoveze o cultură de toleranță zero față de corupție și să organizeze discuții publice, să ofere expertiză, analize și luări de atitudine pentru eliminarea acestui flagel din structurile publice și societate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?