Coreea de Nord: A venit rîndul Americii să plătească

Coreea de Nord: A venit rîndul Americii să plătească

Coreea de Nord va răspunde "cu foc" la decizia președintelui SUA, Donald Trump, de a "aprinde fitilul războiului" prin declarațiile "beligerante și nebunești" făcute la Adunarea Generală ONU, amenință Ri Yong-Ho, ministrul nord-coreean de externe.

"Prin declarațiile beligerante și nebunești făcute la Națiunile Unite, Donald Trump a aprins fitilul războiului împotriva noastră", a declarat Ri Yong-Ho, într-un interviu acordat agenției de presă ruse TASS.

"Stimatul lider Kim Jong-un a transmis un avertisment sever: Statele Unite trebuie să acționeze cu multă atenție și să înceteze să ne mai deranjeze, dacă nu vor să fie făcute de rușine în fața întregii lumi, expunîndu-se unui atac militar din partea noastră. Liderul nord-coreean a afirmat că forțele noastre strategice, care au capabilități extrem de puternice, necunoscute de nimeni, nu vor lăsa America, un stat agresor, să rămînă nepedepsită", a adăugat Ri Yong Ho, citat de Ziare.com.

"Acum a venit rîndul Americii să plătească; întregul nostru popor, toți militarii noștri cer insistent să fie reglat scorul final cu americanii cu foc, nu prin cuvinte. Aproape că am atins punctul final în scopul nostru suprem de a avea un echilibru real de capabilități în raport cu Statele Unite.

Armele noastre nucleare nu vor fi niciodată subiect de negocieri atît timp cît politică Statelor Unite de a face presiuni asupra Coreei de Nord nu va fi oprită definitiv", a atras atenția ministrul nord-coreean de externe.

În discursul rostit la Adunarea Generală ONU, în septembrie, Donald Trump a avertizat că va "distruge" Coreea de Nord în cazul în care liderul regimului de la Phenian, Kim Jong-un, își va asuma "misiunea sinucigașă" de a amenință Statele Unite.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load