X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Scopul vizitei lui Calmîc la București

12 oct. 2017,, 11:20   Economie
2247 0

Vicepremierul Octavian Calmîc, ministru al Economiei și Infrastructurii Republicii Moldova, întreprinde o vizită de lucru în România în perioada 12-13 octombrie curent.

La București vor fi discutate aspectele dezvoltării relațiilor comercial-economice dintre Moldova și România în cadrul sesiunii a X-a a Comisiei mixte interguvernamentale de colaborare economică între ambele state, precum și la Forumul „Excelență în business”, organizat de Camera Bilaterală de Comerț și Industrie Republica Moldova – România.

Potrivit comunicatului Ministerului Economiei şi Infrastructurii al RM, în cadrul Comisiei mixte moldo-române de colaborare economică vor fi discutate aspectele colaborării bilaterale în diferite domenii, inclusiv comerț, industrie, energetică, agricultură, transporturi, etc., precum și extinderea cooperării transfrontaliere, privind protecția consumatorului, turism și altele.

Vicepremierul Octavian Calmîc va avea o întrevedere bilaterală cu Harry-Ilan Laufer, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat al Românei, copreședinte al Comisiei din partea autorităților de la București.


La Forumul „Excelență în business”, care are drept scop implicarea activă a businessului în dezvoltarea colaborării reciproc avantajoase dintre ambele state, ministrul Economiei va avea un șir de întrevederi bilaterale, inclusiv cu omologul său, Gheorghe Șimon, reprezentanți ai diferitor instituții financiare și asociații de business din România și regiune etc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?