Dodon: Moldova este pregătită pentru comerțul liber cu UEE

Dodon: Moldova este pregătită pentru comerțul liber cu UEE

 

Moldova este gata să examineze posibilitatea semnării unui acord de liber schimb cu Uniunea Economică Eurasiatică (UEE)

Declarația a fost făcută de președintele Republicii Moldova, în discursul ținut la Sochi, în cadrul ședinței Consiliului Suprem al Comisiei Economice Eurasiatice, la care a participat pentru a doua oară în calitate de oaspete, relatează NOI.md.

Șeful statului moldovean a spus că extinderea relațiilor cu țările Uniunii Economice Eurasiatice corespunde așteptărilor majorității cetățenilor Moldovei.

«Vreau să confirm poziția Moldovei. Sîntem axați pe cooperarea la noile proiecte de integrare care se dezvoltă în cadrul CSI, iar acest lucru cu siguranță în Uniunea Economică Eurasiatică", a menționat Igor Dodon. El a reamintit că există mai multe etape de cooperare: memorandumul, statutul de observator, comerțul liber și calitatea de membru.

"Am făcut primul pas, am semnat memorandumul. Sîntem gata să examinăm posibilitatea semnării comerțului liber, desigur, am aplicat cererea necesară pentru a obține statutul de observator în Comisia Economică Eurasiatică și ne reafirmăm poziția. Sper că odată ce vor fi făcute procedurile corespunzătoare, această decizie va fi formalizată, deoarece, în principiu, ea a fost deja adoptată la Bishkek", a subliniat președintele Republicii Moldova.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load