Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

În Japonia au fost numiți vinovații accidentului de la Fukushima

11 oct. 2017,, 19:30   Externe
2576 0

Potrivit verdictului instanței din Japonia, răspunderea pentru accidentul de la Centrala nucleară de la Fukushima revine statului și Companiei „Tepco”.

Instanța niponă a atribuit responsabilitatea pentru dezastrul nuclear de la Centrala nucleară de la Fukushima care a avut loc în 2011 autorităților țarii și Companiei operatorului Centralei nucleare „Tepco”. Aceasta este cea a treia hotărîre a instanței cu privire la accidentul de la centrala nucleară, comunică Deutche Welle.

Este vorba despre unul dintre cele mai mari procese colective. Reclamanții au fost aproximativ 3800 de cetățeni afectați de dezastru, inclusiv rudele victimelor.

Ei au cerut o compensație lunară de 50 de mii de yeni (echivalentul a aproximativ 380 de euro), pînă cînd nivelul de contaminare din zona Centralei nucleare Fukushima se va reduce pînă la indicatorii înregistrați înainte de accident.


În martie 2017, instanța de la Maebashi a mai declarat autoritățile japoneze și Compania „Tepco” vinovați de accident, însă în timpul celui de-al doilea proces statul a fost găsit nevinovat.

În martie 2011, după un puternic cutremur și un tsunami la Centrala nucleară Fukushima-1 a ieșit din funcțiune sistemul de răcire, ceea ce a dus la topirea miezului reactoarelor.

Trei dintre cele șase reactoare ale Centralei au fost deteriorate. Aceasta a condus la contaminarea radioactivă a teritoriilor adiacente. Zeci de mii de persoane au fost evacuate din zona contaminată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?