Dodon: Problema transnistreană poate fi soluționată după alegerile parlamentare din a.2018

Dodon: Problema transnistreană poate fi soluționată după alegerile parlamentare din a.2018

Soluția pentru problema Transnistriei poate  fi găsită doar după alegerile parlamentare din a. 2018.  

Asta a declarat președintele Moldovei Igor Dodon în timpul întîlnirii, pe care a avut-o la Soci cu președintele Rusiei Vladimir Putin, transmite NOI.md.

În timpul dialogului părțile au discutat  detaliat  problema Transnistriei. Președintele Moldovei  a exprimat, în numele poporului moldovenesc de pe ambele maluri,  mulțumiri Rusiei pentru operația  de menținere a păcii pe Nistru, care în iulie, curent a împlinit 25 ani.  

«A fost și este oi operație de succes, și doresc, în numele poporului moldovenesc,  să aduc mulțumiri , deoarece rolul aceste operații de pacificare este foarte important pentru menținerea păcii », - a subliniat Igor Dodon. 
El a menționat, că a avut mai multe întrevederi cu conducerea Transnistriei.   «Noi  împărțim în două etape. Există un plan de soluționare a problemelor  curente.  Noi am elaborat și am înaintat propuneri de soluționare a problemelor cu numerele de înregistrare a automobilelor,  căci exista riscul blocajului din partea ucrainenilor.  Am făcut propuneri de soluționare a problemelor  comunicării  fixe, a recunoașterii diplomelor instituțiilor superioare de învățămînt. Este vorba despre varianta pe termen scurt – la această etapă trebuie să rezolvăm aceste probleme. Sper că  în săptămînile  imediat următoare  le vom rezolva pe toate  », - a spus președintele Moldovei. 

Vorbind despre termenul mediu și lung  privind soluționarea  conflictului de pe Nistru, Igor Dodon  a menționat, că la aceste probleme se va putea reveni doar după alegerile parlamentare, care vor avea loc în Moldova anul viitor.  

«Sunt sigur că vom avea un parlament pro-moldovenesc, care va fi dispus să soluționeze această problemă foarte importantă.  Pentru mine una dintre sarcinile strategice  este anume soluționarea problemei transnistrene. Aceasta este important pentru toți - și pentru regiune, și pentru locuitorii din dreapta și din stînga», - a subliniat președintele Moldovei.
 

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load