X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

De ce a fost instalat un panou în fața adunării populare a Găgăuziei

11 oct. 2017,, 10:40   Societate
2066 0

Marţi, la Comrat, activiştii organizaţiei nonguvernamentale "Piligrim-Demo" au instalat în faţa Comitetului Executiv şi Adunării Populare a Găgăuziei (APG) panoul "E mai uşor să crezi într-o guvernare deschisă".


Panoul reprezintă o sticlă lipită cu hîrtie întunecată. Oricine poate să se apropie şi să dezlipească vreun fragment de hîrtie, demonstrînd prin aceasta, în opinia autorilor, că susţine adoptarea Legii privind transparenţa deciziilor autorităţilor Găgăuziei.

La acţiune au participat jurnalişti, reprezentanţii Centrului "Pro Europa" Comrat, deputaţii APG, Ecaterina Jecova şi Mihail Jelezoglo, şi primarul oraşului Comrat, Serghei Anastasov.

Preşedintele "Piligrim-Demo", Mihail Sercheli, a spus la o conferinţă de presă că cetăţenii autonomiei nu cunosc practic nimic despre deciziile Comitetului Executiv sau Adunării Populare.

"Populaţia nu doar că nu poate să spună care este cel mai important document, oamenii nu sînt la curent cu activitatea şi logica adoptării deciziilor de către autorităţile regiunii, ceea ce este o încălcare gravă a drepturilor cetăţenilor la accesul liber la informaţie", consideră el.

Potrivit lui Sercheli, conducerea autonomiei amînă intenţionat adoptarea versiunii regionale a Legii privind transparenţa în procesul decizional, aprobată de Parlamentul Republicii Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?