Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3991

Promisiunea făcută de „Delovaia Rossia” mediului de afaceri din Transnistria

10 oct. 2017,, 14:41   Politică
2408 1

Asociaţia Obştească rusă "Delovaia Rossia" va ajuta Transnistria să organizeze la Moscova un forum de afaceri pentru a discuta "toate formele posibile de cooperare".

O declaraţie în acest sens a făcut ieri la Tiraspol membrul Consiliului general al Asociaţiei Igor Ceaika, la întrevederea cu preşedintele autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski.

Potrivit site-ului liderului de la Tiraspol, Ceaika a vorbit despre măsurile pe care partea rusă le-a întreprins de la întrevederea precedentă din septembrie în privința creşterii schimburilor comerciale, căutarea unor noi parteneri şi pregătirea pentru desfăşurarea cele de-a doua etape a misiunii de afaceri – pe platforma rusă.

„Din partea Rusiei vor participa antreprenori interesaţi de diferite forme de interacţiune: investiţii în întreprinderile transnistrene, găsirea partenerilor pentru furnizarea producţiei ruseşti în Transnistria, găsirea unor colegi interesaţi de parteneri de afaceri care vor ajuta rapid, eficient şi fără înşelăciuni la rea produselor pe piaţa rusă", a menţionat fiul procurorului general al Federaţiei Ruse.

Cu o lună în urmă, el a venit în Transnistria într-o vizită de familiarizare "pentru a evalua posibilităţile economiei locale, pentru a pune bazele viitoarelor contacte de afaceri".

Ceaika a remarcat faptul că interesul părţii ruse după prima cunoştinţă cu posibilităţile economiei transnistrene a devenit "mai pronunţat şi orientat spre diversitate".

Krasnoselski a vorbit despre creşterea de 50 la sută a exporturilor transnistrene în Rusia, considerînd că "aceasta nu este o limită, căci există un grup de întreprinderi din industria grea, uşoară, din agricultură care sînt interesaţi de piaţa rusă şi de care consumatorul rus este interesat".

Potrivit unor informaţii, în timpul vizitei, reprezentantul "Delovaia Rossia" s-a întîlnit ieri la Chişinău şi cu preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon. Cu toate acestea, nu au existat informaţii oficiale despre acest lucru, iar şeful statului nu a comunicat despre întîlnire, ca de obicei, pe pagina sa de Facebook.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?