X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Rusia: Sîntem gata să scoatem armamentul din Transnistria

10 oct. 2017,, 11:48   Politică
4040 5

Rusia este pregătită să-și retragă munițiile păstrate în depozitele din Transnistria, dar acest lucru va putea fi făcut numai atunci cînd va fi soluționat diferendul transnistrean.

Acest lucru a fost subliniat de către secretarul de stat, viceministrul Afacerilor Externe al Federației Ruse Grigori Karasin, într-un interviu acordat agenției RIA Novosti, transmite NOI.md

Potrivit lui, îndeplinindu-și angajamentele luate în mod voluntar, Rusia, în 2001, a început scoaterea de pe teritoriul Transnistriei a munițiilor rămase acolo în depozite după căderea URSS-ului.

„În total, au fost expediate peste 40 de garnituri de tren cu aproximativ jumătate din echipamentul militar și munițiile depozitate în acel moment. Partea lor rămasă este estimată la 21 de mii de tone”, a spus Karasin.

Reprezentantul Ministerului rus de Externe a mai a spus că, atunci cînd se desfășura procesul de scoatere a munițiilor, se lucra activ asupra „Memorandumului Kozak“, care prevedea soluționarea politică a problemei transnistrene.


„Cu toate acestea, la cererea «consilierilor» occidentali, autoritățile de la Chișinău au întrerupt semnarea acestui document. În astfel de circumstanțe, conducerea Transnistriei a blocat exportul de arme. Rusia, ca și anterior, este gata să-și retragă munițiile, dar să fim realiști – acest lucru se poate face numai ca urmare a reglementării transnistrene. Din păcate, acest lucru este încă departe. Premizele încă nu sînt coapte”, a subliniat Karasin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?