Cinci medici sînt acuzați de moartea unei fetițe de 4 ani

Cinci medici sînt acuzați de moartea unei fetițe de 4 ani

Cinci medici vor compărea pe banca acuzaţilor pentru încălcarea din neglijenţă a regulilor şi metodelor de acordare a asistenţei medicale, soldate cu decesul unui pacient.

Procuratura raionului Dubăsari a finalizat urmărirea penală şi a expediat cauza penală de învinuire a medicilor în judecată.

Este vorba despre:

- un medic din cadrul Oficiului Medicilor de Familie din satul Pîrîta, raionul Dubăsari;

- un medic din cadrul Substaţiei Asistenţă Medicală Urgentă Dubăsari;

- un medic anesteziolog-reanimatolog de gardă al Spitalului Raional Criuleni;

- şeful Secţiei boli infecţioase din cadrul SpitaluluiRraional Criuleni;

- şeful Secţiei reanimare (anestezie şi terapie intensivă) din cadrul Spitalului Raional Criuleni.

Potrivit materialelor acumulate de procurori, în intervalul 31 iulie – 2 august 2014, din cauza încălcării, din neglijenţă, de către medicul de familie, iar ulterior şi de către ceilalţi medici, a regulilor de acordare a asistenţei medicale unei fetiţe de 4 ani, care se afla în stare extrem de gravă, micuţa a decedat.

Mai exact, pe 31 iulie 2014, după ce mama fetiţei s-a adresat medicilor pentru că micuţa avea febră şi dureri, aceştia au examinat-o superficial, au diagnosticat-o incorect cu „amigdalită catarală” şi nu au decis spitalizarea imediată a copilului. Peste 2 zile, după ce fetiţa fusese totuşi internată la spital, medicii i-au prescris tratament greşit, aceasta decedînd pe 2 august 2014 în spital.

Pentru elucidarea celor întîmplate procurorii au efectuat o serie de acţiuni de urmărire penală şi au dispus efectuarea expertizelor medico-legale, care au confirmat vina medicilor în acest caz.

Dacă le va fi demonstrată vinovăția, medicii riscă închisoare de pînă la 3 ani cu (sau fără) privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

 

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load