Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Examinarea „scandalosului” proiect privind înregistrarea străinilor, amînată

12 iul. 2013,, 12:25   Politică
3142 4
Foto: newsmoldova.md
Examinarea în a doua lectură a proiectului de lege care prevede amendarea cetăţenilor străini care vor intra în Republica Moldova prin frontiera moldo-ucraineană pe segmentul transnistrean, a fost amînată. Asta după ce proiectul a stîrnit discuții contradictorii între deputații din cadrul coaliției de guvernare, PCRM și PL.

În cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului, deputatul PCRM, Vasile Șova, a criticat proiectul, amintind că, pe 21 iunie, pe marginea uneia dintre cele mai importante probleme, și anume problema transnistreană, majoritatea parlamentară a ajuns la un consens prin aprobarea unei declarații comune. Potrivit lui, asemenea acțiuni comune trebuie să aibă loc și în continuare.

”Acest lucru este important și este necesar să-l implementăm în continuare. Nu trebuie să ne grăbim cu instalarea punctelor migraționale pe Nistru. Însăși misiunea OSCE cheamă să nu ne grăbim și să revenim la acest proiect ulterior, mai ales că Parlamentul pleacă în concediu. Astăzi nimeni nu poate vorbi de consecințe”, a menționat Șova.

Ulterior, după mai multe discuții, președintele Parlamentului, Igor Corman, a uzat de dreptul său și a exclus proiectul de pe ordinea de zi.

Acum o săptămînă deputaţii PCRM au întrerupt procedura de vot a acestui proiect de lege, blocînd tribuna Parlamentului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?