Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Țăranu: Relația moldo-ucraineană trece printr-o perioadă însorită

10 oct. 2017,, 09:00   Politică
3371 9

Relația moldo-ucraineană trece printr-o perioadă însorită. Niciodată de la proclamarea independenței ambelor state n-a existat o relație mai bună, mai fructuoasă decît cea care există în prezent.

Această opinie a fost exprimată de analistul politic Anatol Țăranu în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune Publika TV, transmite IPN.

Potrivit lui, pentru Republica Moldova, Ucraina în formula ei actuală, cu politicile care sînt formate astăzi la Kiev, chiar dacă ele sînt uneori în contradictoriu, reprezintă cea mai bună stare a lucrurilor, cea mai dorită, avînd în vedere că, anterior, Ucraina avea o poziție dualistă în raport cu Moldova.

Totodată, politologul Ruslan Șevcenco susține că atitudinea politicienilor ucraineni față de președintele Republicii Moldova este una negativă. „În aceste condiții, este posibil ca venirea Partidului Socialiștilor la putere ar putea însemna blocarea sau închiderea mai multor proiecte moldo-ucrainene. Acest lucru ar putea să nu se întîmple numai dacă președintele Igor Dodon va înțelege că este nevoit să-și schimbe atitudinea pro-rusă față de Ucraina”, spune Ruslan Șevcenco.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?