X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Sute de persoane au venit să testeze calitatea apei de Ziua Vinului în PMAN

9 oct. 2017,, 17:21   Societate
1704 0

Oamenii au făcut cozi la laboratorul mobil de testare a calității apei al SA „Apă-Canal Chișinău”, amplasat în Piața Marii Adunări Naționale, cu ocazia Zilei Vinului.

Specialiștii au prelevat sute de probe de apă aduse nu doar de locuitorii capitalei, dar și de oameni veniți din afara orașului, transmite IPN.

În cele două zile, pe 7-8 octombrie, au fost depuse 855 de probe pentru testarea gratuită a calității apei, 120 dintre care deja au fost analizate. Restul probelor vor fi testate, iar rezultatele vor fi expediate persoanelor prin intermediul poștei electronice sau printr-o scrisoare oficială.

Pentru testare au fost aduse probe de apă din diferite surse. Cele mai multe, 522 au fost din fîntîni cu izvor local; 148 – de la robinet, 59 – probe de apă deja filtrate, 42 – din sonde arteziene, iar 26 – apă îmbuteliată.

Furnizorul menționează că au fost efectuate investigații la următorii parametri: PH, conductivitate, duritate totală, cloruri. Totodată, locuitorii Chișinăului și oaspeții capitalei, au avut posibilitatea să obțină mai multe informații privind calitatea apei nemijlocit de la specialiștii întreprinderii. În afară de activitățile de informare și conștientizare a importanței apei pentru o viață sănătoasă, doritorii au avut posibilitatea de a testa rapid nivelul de hidratare a organismului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?