Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Cum va fi rezolvată problema publicităţii stradale

9 oct. 2017,, 16:21   Capitala
3215 0

Capitala are nevoie de un nou regulament privind amplasarea publicităţii stradale, consideră primarul interimar al Chişinăului, Nistor Grozavu.


Luni, la şedinţa operativă a Primăriei, el a menţionat că", din păcate, Primăria a pierdut controlul asupra amplasării publicităţii pe străzile şi clădirile din capitală".

„În consecinţă, pe blocurile de locuit sînt amplasate panouri enorme de publicitate, care nu doar că pun în pericol siguranţa traficului rutier prin sustragerea atenţiei şoferilor, dar şi strică aspectul estetic al oraşului. În Parlament se discută modificările la Legea cu privire la publicitate, iar regulamentul pe care îl elaborează deja Direcţia arhitectură şi urbanism a Primăriei va ţine cont de acestea. De asemenea, pe parcursul a două-trei săptămîni, la Primărie vor avea loc consultări publice privind amplasarea publicităţii stradale, la care vor participa reprezentanţi ai autorităţilor locale, agenţi economici şi cetăţeni interesaţi", a spus Grozavu.

El speră că noul regulament va prezenta condiţii clare despre dimensiunile panourilor şi va stabili locuri speciale pentru amplasarea publicităţii.

„Vor fi stabilite norme estetice stricte, care vor susţine imaginea Chişinăului de capitală culturală şi europeană", a promis viceprimarul.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?