X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Dodon, despre inițiativa ce le permite ofițerilor SIS să aibă dublă cetățenie

9 oct. 2017,, 14:40   Politică
3963 2

Șeful statului respinge categoric inițiativa legislativă care le oferă ofițerilor SIS dreptul de a deține și cetățenia altor state, informează NOI.md.

Igor Dodon a declarat că Serviciul de Informații și Securitate este structura care stă la straja statalității și securității naționale, iar angajații acestei structuri trebuie să apere în exclusivitate interesele Republicii Moldova.

„Dacă pierdem devotamentul pentru Moldova al acestor ofițeri, pe termen lung putem pierde și țara. De aceea, consider absolut inacceptabil ca lucrătorii SIS să depună jurămînt de credință altor state, vecine sau îndepărtate. Acum înțelegeți de ce SIS, ca organizație de primă importanță, a fost scos de sub controlul Președinției - ca să fie neutralizat și transformat în agent cu cetățenie străină, care va avea mai multe patrii, în loc de una singură, natală. Și asta din nou se face cu suportul deciziilor Curții Constituționale, formate din cetățeni români și unioniști”, a reacționat Dodon.

Potrivit lui, această inițiativă, ca și multe altele, ar fi o cedare simbolică a guvernării, în ajunul Centenarului Unirii. „Ca președinte, voi respinge în mod categoric o asemenea inițiativă, de a permite cetățenie străină pentru lucrătorii din securitatea națională. Înțeleg că se apropie Centenarul Unirii și guvernarea face tot mai multe cedări simbolice, dar totul are o limită. Și se pare că această limită începe să fie depășită în mod obraznic”, a punctat el.

Igor Dodon s-a arătat convins că socialiștii vor obține majoritatea parlamentară după următoarele alegeri și atunci statalitatea va deveni un concept-cheie al noii guvernări. „Vom reface tot ce a fost desfăcut în acești ani”, a conchis el.


Menționăm că proiectul de lege menționat a fost elaborat de Ministerul Justiției și urmează a fi examinat în plenul Parlamentului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?