X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Cum a decurs Festivalul Rygby-ului moldovenesc

9 oct. 2017,, 15:01   Sport
3342 0

Pe terenul Federației de Rugby din Durlești a avut loc Festivalul rugby-ului moldovenesc.

Anul curent se împlinesc 50 de ani de la disputarea primului meci de rugby în Moldova și 25 de ani de la înființarea Federației Naționale de Rugby.

”Rugby-ul moldovenesc a ajuns la o vîrstă frumoasă de jumătate de secol. De aceea am ținut ca la Festival să participe două generații: copii și veteranii.

Am implementat și un program de rugby tag în școli, o versiune de non-contact, unde pot juca copii și de 8 ani, băieți și fete”, a declarat președintele Federației Moldovenești de Rugby, Alexei Cotruță. ”Festivalul mi se pare foarte reușit. Mă bucură faptul că avem foarte mulți copii. Pentru noi asta e important”, a spus președintele Asociației municipale de Rugby, Alexandru Șîșcan.


Au fost peste 150 de copii din toată țară și cinci echipe de veterani din Chișinău, Tiraspol, Focșani, Bîrlad și Iași. ”Excepțional. Foarte frumoasă organizarea. Ne știm de ani de zile și jucăm cu compatrioții din Republica Moldova”, a spus fostul jucător al echipei Politehnica Iași, Vali Băietu.



Anul 1967 este data naşterii oficiale a sportului cu balonul oval în Moldova. Grație lui Vladimir Blizniuc la Institutul Politehnic a fost creată prima echipă de rugby în țară, iar primul meci a fost contra celor de la Burevestnik Odesa.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?