Interpreții care vor evolua pe scena din PMAN de Hramul Chișinăului

Interpreții care vor evolua pe scena din PMAN de Hramul Chișinăului

Interpretul român Ștefan Bănică jr. va evolua pe Piața Marii Adunări Naționale pe 14 octombrie, cînd este sărbătorit Hramul Chișinăului.

Interpretul de peste Prut va avea un recital în comun cu Orchestra Fraților Advahov și Alex Calancea Band. Concertul se va încheia cu focuri de artificii. Despre aceasta a anunțat șeful Serviciului de presă al Primăriei, Vadim Brînzaniuc, la ședința operativă a municipalității, transmite IPN.

Sărbătoarea va începe cu depuneri de flori la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfînt, la ora 08.30. Ulterior, la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului”, un sobor de preoți va oficia Liturghia Praznicală.

Inaugurarea Hramului va avea loc la 11.00, în scuarul Catedralei. Ulterior, în Piața Marii Adunări Naționale se va desfășura Festivalul Internațional de Dans Popular „Hai la joc”. Către ora 12.00 va începe programul cultural-artistic pe platourile amenajate de preturile de sector de-a lungul bulevardului Ștefan cel Mare, în perimetrul străzilor Mihai Viteazul și Ismail.

Începînd cu ora 14.00  colectivele instituțiilor de învățămînt din Chișinău vor prezenta un program artistic. La ora 18.00, în PMAN, va începe concertul dedicat Hramului orașului, care va dura pînă aproape de miezul nopții. Pe lîngă Ștefan Bănică jr., Orchestra fraților Advahov și Alex Calancea Band, pe scenă vor evolua interpreți de muzică populară, muzică ușoară și clasică. Participarea la sărbătoare și-au confirmat-o 14 delegații din străinătate.

Șeful adjunct al Direcției municipale de poliție, Silviu Mușuc, a declarat că circulația rutieră pe bulevardul Ștefan cel Mare va fi sistată încă din ajun, dar și pe parcursul zilei de 14 octombrie. În PMAN nu se va permite consumul de băuturi spirtoase.

În acest an Chișinăul împlinește 581 de ani de la prima atestare documentară.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load