„Delovaia Rossia" a numit un ambasador pentru afaceri în Moldova

„Delovaia Rossia" a numit un ambasador pentru afaceri în Moldova

Membrul Consiliului general al Asociației „Delovaia Rossia" Igor Ceaika a fost delegat drept ambasador pentru afaceri în Moldova şi Transnistria.


Potrivit site-ului organizaţiei, Igor Ceaika, care este fiul procurorului general al Rusiei, a spus că "printre cele mai importante domenii ale activităţii sale se numără dezvoltarea în continuare a relaţiilor de afaceri între ţări în vederea creşterii ritmului de schimburi comerciale, precum şi a creşterii nivelului de încredere dintre oamenii de afaceri.

„Vom continua interacţiunea în formatele B2G şi B2B. Acest lucru este important atît în ceea ce priveşte încrederea în potenţialii parteneri, cît şi în privinţa elaborării unei strategii pe termen lung pentru o activitate comună. Avem deja potenţialul acumulat, este timpul să începem implementarea practică", a declarat ambasadorul pentru afaceri.

În comunicatul citat se menţionează că în 2017 cooperarea de afaceri dintre Rusia şi Moldova se află într-o "creştere fără precedent".

„În luna martie, cu participarea preşedintelui RM, Igor Dodon, al președintelui Asociației „Delovaia Rossia", Aleksei Repik, al copreşedintelui Asociaţiei, Andrei Nazarov, şi a altor reprezentanţi ai "Delovaia Rossia", a avut loc un forum de afaceri de amploare. Contactele la cel mai înalt nivel au fost continuate în luna iunie, în timpul misiunii antreprenorilor ruşi în Moldova, precum şi în septembrie, în Transnistria, sub preşedinţia lui Igor Ceaika", se arată în comunicat.

Rusia este cel mai mare partener comercial al Moldovei, după România. În ianuarie-august, exporturile Moldovei în Federaţia Rusă au depăşit $162,2 mil., fiind cu 11,6% mai mari faţă de cele din aceeaşi perioadă a anului 2016. În acelaşi timp, importurile din Rusia au constituit $343,2 mil. (+6%).

 


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load