X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3989

Candu critică PPE-ul lui Joseph Daul

9 oct. 2017,, 10:29   Politică
2643 6

Faptul că e supărat cineva la Bruxelles nu va împiedica guvernarea să-și onoreze promisiunile față de cetățeni, a declarat spicherul Andrian Candu în cadrul unei emisiuni televizate, comunică NOI.md.

Democratul s-a arătat deranjat de faptul că membrii Partidului Popular European, condus de Joseph Daul, critică guvernarea de la Chișinău, iar între timp discută cu persoane vizate în anchete penale, gen Ilan Șor. Potrivit lui Candu, PPE critică guvernarea doar din cauză că PLDM nu mai este la guvernare.

„Colegii din PPE, mai nou, am văzut că se văd foarte des cu domnul Șor și, atunci, am mari semne de întrebare cu integritatea. Dacă ar fi PLDM-ul în majoritate, astăzi n-ar critica guvernarea deloc, dar, din cauză că nu mai au un partener în tot ce înseamnă actul de guvernare, devin foarte critici”, a comentat Candu în cadrul emisiunii Replica.

Politicianul a mai precizat că guvernarea va convinge partenerii europeni de justețea acțiunilor sale „nu prin vorbe frumoase, ci prin fapte și prin rezultate”. Concluziile de rigoare cu privire la situația din Republica Moldova le pot trag instituțiile competente cum ar fi Banca Mondială și Fondul Monetar Internațional, a adăugat el.

„Faptul că e supărat cineva la Bruxelles din cauză că PLDM sau altul nu e la guvernare - de asta mai puțin îmi pasă. Noi le-am promis cetățenilor că le dăm votul mixt, lucrul ăsta le-a fost promis din ’97 încoace și nimeni nu a făcut-o. De aceea, contează mai mult ce dorește cetățeanul Republicii Moldova decît eurodeputatul care se întîlnește cu Șor și stă bine mersi cu cel care de fapt se face vinovat de foarte multe lucruri legate de sistemul bancar”, a conchis Candu.


Menționăm că primarul de Orhei, Ilan Șor, s-a întîlnit recent la Strasbourg cu mai mulți deputați europeni. Președintele PPE, Joseph Daul, a reacționat la această vizită, precizînd că nu a existat niciun contact oficial între conducerea formațiunii sale și Ilan Șor. Mai mult decît atît, oficialul european a declarat că Șor trebuie să-și ispășească pedeapsa pentru că a furat de la poporul moldovean.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?