Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

ALERTĂ! O mașină a intrat în mulțime, la Londra

7 oct. 2017,, 21:01   Externe
3649 0

Mai multe persoane au fost rănite după ce o mașină a intrat pe trotuarul din fața Muzeului de Istorie Naturală din Londra, informează sîmbătă presa locală, transmite Reuters.

Poliţia a descris incidentul din zona South Kensington, din vestul Londrei, drept o coliziune şi a menţionat că anchetează cazul. Potrivit EFE, poliţia metropolitană nu a făcut referire la un posibil act terorist.

"Investigaţiile pentru stabilirea circumstanţelor şi a motivului sînt în curs de desfăşurare", a anunţat poliţia. În declaraţia poliţiei londoneze se mai menţiona că la faţa locului se află agenţi de poliţie şi că a fost solicitat şi serviciul de ambulanţă din Londra, care la rîndul său a transmis că răspunde apelului.

Muzeul de Istorie Naturală din Londra a scris pe Twitter că cooperează cu poliţia după "un incident serios" în faţa clădirii şi că va furniza mai multe informaţii mai tîrziu. Totodată, un purtător de cuvînt al muzeului a declarat pentru Reuters că accesul în clădire este interzis şi că cei aflaţi deja în muzeu sînt scoşi afară printr-o ieşire secundară.

Reuters aminteşte că nivelul de alertă de securitate este aproape de maxim, ceea ce înseamnă că un atac al unor militanţi este considerat foarte probabil, iar în acest an au avut loc deja cinci atacuri, în trei dintre ele fiind implicate vehicule.

În martie, un bărbat a intrat cu maşina în trecători pe podul Westminster din Londra, ucigînd patru persoane, iar apoi a înjunghiat mortal un poliţist de la Parlamentul britanic.

Trei militanţi islamişti au intrat în trecători cu maşina pe podul din Londra, în iunie, după care au înjunghiat la întîmplare oameni în restaurantele şi barurile din zonă, ucigînd opt persoane, iar în aceeaşi lună o camionetă a intrat în mulţimea de credincioşi din apropiere de o moschee din nordul Londrei, atacul soldîndu-se cu un mort.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?