X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Un nou tip de patrulare în Moldova (FOTO)

7 oct. 2017,, 19:03   Capitala
5663 1

Astăzi, 7 octombrie 2017, în Chișinău, și-a început activitatea noul serviciul de patrulare al INP, cel pe biciclete.

Cu această ocazie a avut loc un eveniment de lansare, care a inclus un tur cu bicicleta în centrul capitalei, la care au participat: ministrul afacerilor interne, Alexandru Jizdan, ambasadorul SUA la Chișinău,E.S. James D. Pettit, șeful Poliției, Alexandru Pînzari, dar și cei 20 de polițiști de patrulare pe biciclete.

Acest tip de patrulare este unul nou pentru Moldova, însă nu și pentru țările dezvoltate din lume, care au demonstrat pe larg avantajele acestuia, și anume: permite apropierea de comunitate, oferă posibilitatea de ajunge în locuri greu accesibile atât pentru patrularea rutieră cât, și chiar, pentru cea pedestră, est mai rapid și mai eficient în prevenirea și combaterea crimelor.

Serviciul de patrulare a fost înființat cu ajutorul financiar al Ambasadei Statelor Unite la Chișinău, în valoarea de peste 1.300.000 lei. De asemenea, Ambasada a organizat mai multe instruiri practice și teoretice pentru polițiștii de patrulare pe biciclete, care au fost conduse de experți în domeniu din SUA.

Serviciul de patrulare pe biciclete urmează a fi prezent, în special, în zonele pietonale, de agrement și odihnă din Chișinău. Ulterior, acesta ar putea fi extins, la nivel național, în baza evaluării rezultatelor obținute în perioada de pilotare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?