Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ministerele Transporturilor, Agriculturii și cel al Construcțiilor – codașe la transparența în activitate

11 iul. 2013,, 16:44   Societate
2386 2
Foto: etftrends.com
Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, cel al Agriculturii și Industriei Alimentare și Ministerul Dezvoltării Regionale și a Construcțiilor sînt cele mai puțin transparente instituții publice. Este vorba despre accesul la informația cu caracter public sau la ”datele deschise”. Astfel, site-urile acestor ministere sînt mai puțin funcționale și nu au publicate informații pe ele. Asta se arată într-un raport de evaluare a Planului de acțiuni pentru o guvernare deschisă în 2012 (PAGD).

În fruntea topului se află MAEIE, Ministerul Finanțelor și cel al Apărării. În raport se mai arată că gradul de implementare a PAGD este la un nivel mediu, de circa 55,05%. Experții constată că indicatorii arată o calitate joasă de implementare a PAGD, ceea ce nu permite ca acesta să fie implementat eficient. ”Chiar dacă trebuia constituit un grup de lucru tematic, care să se ocupe de implementarea planului, din diverse motive, acest grup a avut mai mult un rol consultativ pe lîngă Centrul de Guvernare Electronică și nu și-a realizat misiunea de monitorizare a implementării”, se arată în studiu.

Cele mai grave probleme care sînt scoase în evidență în raport țin de reticența pe care o au autoritățile față de o guvernare deschisă și de lipsa de personal. ”Deseori, instituțiile responsabile de implementarea PAGD se confruntă cu insuficiență de personal dedicat implementării acțiunilor și nevoia ca responsabilii de guvernarea deschisă să comaseze mai multe funcții fără o remunerare suplimentară”, se mai arată în raport.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?