Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Ostalep: Voronin a fost tratat incorect

6 oct. 2017,, 12:00   Politică
10653 17

Poporul moldovean este foarte nerecunoscător față de fostul președinte al Republicii Moldova, liderul Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin.

O astfel de opinie a fost exprimată de fostul viceministru de externe al Moldovei, renumitul politolog și diplomat Valeriu Ostalep într-un interviu oferit publicației „Komsomolskaia pravda v Moldove”, relatează NOI.md.

Comentînd posibilitatea revenirii Partidului Comuniștilor și a liderului acestuia, Vladimir Voronin, la putere, politologul și diplomatul a opinat că numeroasele evenimentele asociate cu Partidul Comuniștilor sînt privite pur subiectiv.

„Nu știu ce scopuri și planuri avea Vladimir Nicolaevici. Eu întotdeauna am încercat să-l înțeleg ca persoană. Poporul moldovenesc l-a tratat foarte incorect. El a lucrat din greu asupra greșelilor și problemelor sale. Demonizarea lui în perioada 2009-2010 a fost nedreaptă. Omul putea pur și simplu să se dezamăgească... Să preia din nou puterea? El deja a văzut cu ce s-a încheiat acest lucru”, a spus Valeriu Ostalep.

El a menționat că astăzi practic toți în Parlamentul Moldovei sînt foști comuniști. „Ei s-au împărțit în grupuri, cineva a obținut mai multe succese, altcineva mai puține. Dar asta nu e politică. În opinia mea subiectivă, toate aceste lucruri ar putea deveni neinteresante pentru el, pentru că eu am fost martor la cîteva momente cînd Voronin și partidul lui ar putea reveni la putere. Din păcate, nu mai văd o echipă a comuniștilor. Nu am văzut-o nici înainte și lucrurile care s-au întîmplat în Parlament au confirmat îndoielile mele. Unii dintre ei și-au schimbat viziunile de două ori, iar astăzi mulți dintre ei votează în mod liber interesele proromâne”, a spus politologul și diplomatul.


Solicitat să răspundă la întrebarea dacă ratingul și sprijinul poporului și-au pierdut sensul, Valeriu Ostalep a menționat: „În prezent politica în Moldova înseamnă bani, nu doar resurse administrative, dar acest lucru este unul temporar. Această schemă nu generează nimic în afară de probleme, ea este instabilă. Vine momentul cînd orice politician care are mulți bani înțelege că acest lucru nu mai funcționează”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?