Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Majorarea salariilor pentru avocaţii poporului, aprobată în prima lectură

5 oct. 2017,, 15:20   Societate
2003 0

Astăzi, la prima şedinţă din sesiunea toamnă-iarnă, Parlamentul a aprobat în prima lectură majorarea salariilor pentru avocaţii poporului.

Documentul prevede majorarea salariului avocatului poporului şi a avocatului copilului de la 9,18 mii de lei la 11,88 mii de lei, iar adjuncţilor avocatului poporului – de la 8,64 mii de lei la 11,34 mii de lei.

Conform notei informative a legii, pentru acoperirea diferenţei salariale vor fi necesari alți 129,6 mii de lei din bugetul anului 2018. Salariul oferit este similar cu cel oferit secretarilor generali din ministere.

În opinia deputatului Partidului Comuniştilor Oleg Reidman, pentru lectura a doua trebuie prezentată statistica privind hotărîrile pe care avocaţii poporului le-au obţinut în favoarea cetăţenilor.

„Fără aceste date, acest proiect de lege seamănă cu o încercare de a mitui avocaţii, ca aceştia să fie mai puţin activi în privinţa Guvernului şi estimării activităţii lui. Oamenii simpli sînt puşi după gratii pentru faptul că avocaţii transmit bani cuiva, iar în acest proiect de lege voi le propuneţi mită la nivel de stat", consideră el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?