Ce chestiuni importante va discuta Dodon cu Putin

Ce chestiuni importante va discuta Dodon cu Putin

Președintele Moldovei, Igor Dodon, va discuta săptămîna viitoare la Soci cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, chestiuni privind extinderea listei de mărfuri și exportatori în FR.

Pe lîngă aceasta, șefii statelor se vor concentra asupra chestiunilor privind ridicarea taxelor vamale și altor chestiuni privind cooperarea dintre FR și RM.

Informația a fost comunicată de însuși președintele Moldovei, Igor Dodon, în cadrul unei întrevederi cu Vitalie Gorincioi, președinte al Asociației Producătorilor și Exportatorilor de Fructe „Moldova Fruct”, membru al Consiliului economic de pe lîngă președintele RM, relatează NOI.md.

Potrivit Serviciului de presă al șefului statului, părțile au discutat chestiuni referitoare la exportul în Rusia de produse de agricole, în special de fructe, precum și extinderea listei de exportatori de produse horticole care au autorizație de export pe piața rusească.

Interlocutorii au menționat că, în urma înțelegerilor stabilite cu președintele FR, Vladimir Putin, exportul de fructe și legume pe piața rusească a crescut considerabil, inclusiv exportul de struguri – de 18 ori, cel de mere – de trei ori, de caise, vișine și cireșe – de 1,4 ori. Totodată, producătorii agricoli au obținut dreptul de a-și exporta produsele prin toate punctele vamale din Federația Rusă, ceea ce a ușurat considerabil procedura exportului.

„Muncim în continuare pentru scoaterea tarifelor vamale la anumite categorii de produse, cum ar fi legumele, merele, perele, piersicile etc., fapt despre care voi discuta și mîine, în cadrul unei întrevederi cu șeful Serviciului Federal al Federației Ruse pentru supravegherea în domeniul protecției consumatorilor și bunăstării umane a FR, doamna Ana Popova”, a menționat Igor Dodon.

Șeful statului moldovenesc va mai dezbate săptămîna viitoare la Soci cu Președintele Rusiei chestiuni privind extinderea listei de mărfuri, precum și a producătorilor pe piața rusească, ridicarea taxelor vamale și alte chestiuni de cooperare între FR și RM.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load