Sandu și Candu despre referendumul de demitere a lui Chirtoacă

Sandu și Candu despre referendumul de demitere a lui Chirtoacă

Andrian Candu și Maia Sandu susține că partidele din care fac parte vor boicota referendumul de demitere a primarului general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, notează NOI.md.

Declarațiile au fost făcute în cadrul dezbaterilor de la postul public de televiziune, Moldova 1.

Potrivit lor, Partidul Politic Acțiune și Solidaritate (PAS) și Partidul Democrat din Moldova (PDM) nu vor patricipa la referendum și nu vor face jocul politic al Partidului Socialiștilor. 

„Deși merită într-un fel să nu mai fie primar, în același timp, considerăm că acest exercițiu nu ne aparține nouă, aparține Partidului Socialiștilor, este jocul lor. Nu vrem să participăm și vom boicota. Nu vrem să promovăm interesele altor partide, mai ales pe ale unui partid de stînga”, a declarat Andrian Candu în cadrul dezbaterilor.

Pe de altă parte, Maia Sandu consideră că referendumul de demitere a lui Dorin Chirtoacă de la șefia Primăriei este un joc dintre PDM și PSRM.

„Atunci cînd a venit inițiativa societății civile de demitere prin referendum a lui Dorin Chirtoacă, organele de drept pe care le controlează PDM nu au permis acest lucru, acum au permis. Bănuim că este o răsplată PSRM-ului pentru alte servicii”, a punctat Maia Sandu.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load